Медведєв запропонував збільшити штрафи за невиплату зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв запропонував збільшити штрафи за невиплату зарплат

Казна та Політика
242
Президент Росії Дмитро Медведєв вніс до Держдуми законопроект "Про внесення змін до статті 145-1 Кримінального кодексу Російської Федерації", що стосується невиплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших виплат, повідомила прес-служба Кремля. У чинній редакції цієї статті КК РФ відсутня диференціація відповідальності осіб за повну невиплату зарплати та інших соціальних платежів і за часткову. При цьому не встановлено, який розмір часткової виплати цих платежів не передбачає кримінальної відповідальності, говориться в поясненні до закону.
Така ситуація призводить до того, що у правоохоронців немає єдиного підходу до тлумачення норми цієї статті КК. Законопроект пропонує суворіше карати за повну невиплату зарплати або її виплату у розмірі нижче встановленого законом мінімального розміру оплати праці, оскільки це представляє посягання на конституційне право отримувати мінімальний розмір оплати праці.
Президент РФ пропонує також розширити коло суб'єктів злочину, яке зараз обмежене лише керівником організації, працедавцем - фізичною особою. Це дозволяє винним уникнути відповідальності.
"З врахуванням тенденції до гуманізації кримінального законодавства, законопроектом за подібні дії передбачається пом'якшення кримінального покарання у вигляді позбавлення волі і посилення штрафних санкцій", - говориться в поясненні до законопроекту.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас