Україна і РФ планують створити єдину систему моніторингу судноплавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і РФ планують створити єдину систему моніторингу судноплавства

Казна та Політика
211
Україна і Росія мають намір створити єдину систему моніторингу безпеки судноплавства в акваторіях Чорного і Азовського морів і Керченській протоці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства транспорту і зв'язку.
Такої домовленості сторони досягли на засіданні двосторонньої експертної групи з інтеграції транспортних систем в Москві (Росія).
Передбачається, що об'єднання національних автоматичних ідентифікаційних систем (АІС) двох держав підвищить ефективність контролю за суднами: користувачі цієї системи зможуть отримувати точне місцезнаходження суден, їх курс і швидкість, а також інформацію про наявність небезпечного вантажу в морях.
Експерти також погодили проект угоди про співпрацю в морському і авіаційному пошуку і порятунку на Чорному і Азовському морях, а також проект угоди про регулювання судноплавства в Азовському морі і Керченській протоці.
На основі останнього документа пропонується створити україно-російську морську комісію із забезпечення безпеки судноплавства в Азовському морі та Керченській протоці.
Сторони також погодили проект угоди про порядок і умови плавання суден на внутрішніх водних шляхах, який спрямований на спрощення транспортування вантажів по річках і водосховищах двох країн.
За матеріалами:
Ugmk.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас