Льовочкін хоче відремонтувати Адміністрацію президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Льовочкін хоче відремонтувати Адміністрацію президента

Казна та Політика
560
Будівля Адміністрації президента потребує ремонту. Про це в коментарі "Комсомольській правді в Україні" сказав голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін. За його словами, зовнішній ремонт адміністрації проходить вперше за останні п'ять років, але будівлю на Банковій, 11 потрібно ремонтувати ще і всередині.
"За останні 5 років нічого не побудували, нічого не відремонтували. Зараз є потреба провести незначні капітальні вкладення. Все перебуває в такому стані, що про це вже соромно говорити", - заявив Льовочкін.
Що саме стало непридатним в Адміністрації президента, Льовочкін не уточнив.
В той же час газета пише, що цього року Держуправління справами вже витратило 200 тисяч гривень на ремонт корпусу №1 адміністрації президента і ще деяку суму (її розмір не відомий) готується вкласти в поточний зовнішній ремонт АП.
Також буде проведений капітальний ремонт конференц-залу на 280 місць.
Крім того, на початку червня уряд виділив ДУС ще 5 мільйонів гривень на заміну ліфтів, систем теплопостачання, аварійних вікон і оновлення морально і фізично застарілих меблів і оснащення в своїх будівлях.
"Швидше за все, всі ці кошти підуть якраз на ремонт президентської канцелярії. У плані держзакупівель "ДУСі" в графі "термінова потреба" є пункт про те, що в АП замінять віконні блоки, ліфти, а в корпусі №6 проведуть капітальний ремонт холодильної станції", - пише газета.
В той же час міністр Кабінету міністрів Олексій Толстоухов заявив, що Кабмін економить на своєму ремонті.
"Ремонт цього року як такий ми не плануємо, хоча потребуємо його більше від інших. Ми не знаємо, що таке капітальний ремонт, з післявоєнних років - це більше 60 років, - поскаржився він.
В той же час співробітниця уряду Олександра відзначила, що цього року в будівлі уряду проведуть традиційний косметичний ремонт - відциклюють паркет, на декількох прольотах замінять килимові доріжки і заново побілять стіни.
За її словами, "ремонт усередині будівлі Кабміну нормальний, але він морально застарілий".
"У нас все дуже скромно. На підлозі радянський паркет і затоптана червона доріжка, стіни побілені, подекуди висять картини, в коридорах стоять канапки і квіти. Гості з-за кордону вважають, що у нас аскетична обстановка", - сказала Олександра.
Як відомо, цього року на косметичний ремонт Верховної ради піде понад 35 мільйонів гривень.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас