Тігіпко: Україна планує на початку серпня почати переговори з ЄС про надання 610 млн. євро для покриття дефіциту бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Україна планує на початку серпня почати переговори з ЄС про надання 610 млн. євро для покриття дефіциту бюджету

Казна та Політика
192
На початку серпня, після позитивного рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) про виділення Україні кредиту stand-by, уряд України планує почати переговори з Європейським Союзом про надання до кінця поточного року 610 млн. євро для покриття дефіциту державного бюджету. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко.
Він зазначив, що кошти виділятимуться з двох програм.
"Якщо 28 липня буде прийнято це рішення (Ради директорів МВФ - ред.), ми можемо сміливо починати ці переговори (з Євросоюзом - ред.)", - сказав С.Тігіпко. Крім того, за його словами, очікується також отримання коштів за двома програмами від Світового банку у розмірі 800 млн. дол., які також підуть на фінансування дефіциту держбюджету поточного року.
Як повідомлялося, 9 липня ц.р. президент Європейської ради Герман ван Ромпей заявив, що Європейський Союз готовий надати Україні технічну і макрофінансову допомогу у розмірі 610 млн. євро за умови відновлення співпраці держави з Міжнародним валютним фондом.
Рада директорів Міжнародного валютного фонду 28 липня ц.р. розгляне запит України на початок нової програми співпраці, підтриманої кредитом stand-by. Одночасно планується прийняти рішення про відміну чинної угоди. За словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, в поточному році Україна планує отримати два транші кредиту МВФ у розмірі 3 млрд. дол. США.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас