Парламентський комітет французької Нацасамблеї схвалив підвищення пенсійного віку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламентський комітет французької Нацасамблеї схвалив підвищення пенсійного віку

Казна та Політика
381
Парламентський комітет нижньої палати французьких законодавчих зборів (Національної асамблеї) схвалив підвищення пенсійного віку з 60 до 62 років до 2018 р. Цей крок був центральним аспектом реформи пенсійної системи, запропонованій президентом Франції Ніколя Саркозі. Законопроект, реформуючий пенсійне забезпечення, має на меті можливість і подальшого підвищення віку виходу на пенсію, передає РБК з посиланням на телеканал Tf1.
Крім того, згідно законопроекту, процентні відрахування французьких держслужбовців, що йдуть до пенсійного фонду, прирівнюються до відрахувань працівників приватного сектора. Документ також ускладнює можливість особам, які трудяться на роботах підвищеної складності і напруженості, виходити на пенсію раніше терміну.
Пенсійна реформа, за планом Н.Саркозі, повинна стати одним з заходів, направлених на зниження державного боргу Франції і бюджетного дефіциту цієї держави. Проте вона вже викликала негативну реакцію в суспільстві, яка вилилася в ряд акцій протесту по всій країні. На початку вересня французькі профспілки планують провести загальнонаціональний страйк, який співпаде за часом з остаточним розглядом законопроекту в парламенті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас