Влада Болгарії схвалила входження країни в "Nabucco" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Болгарії схвалила входження країни в "Nabucco"

Енергетика
255
Уряд Болгарії схвалив угоду про входження країни в газотранспортний проект "Nabucco", передає Reuters.
"Угода укладена так, щоб полегшити фінансування з боку приватних компаній і реалізацію проекту", - наводить агентство витримку з повідомлення уряду.
Державна компанія Bulgargaz виступає, разом з румунською Transgaz, турецькою Botas, угорською MOL, австрійською OMV і німецькою RWE, одним з акціонерів проекту.
Тим часом, минулої суботи, 17 липня, Болгарія і Росія підписали "дорожню карту" з будівництва газопроводу "Південний потік", який вважається головною конкурентною магістраллю для "Nabucco", а також протокол щодо постачань російського газу в Болгарію.
В лютому Софія і Москва планують створити на паритетних началах спільне підприємство (СП), яке стане оператором болгарського відрізку "Південного потоку". За попередніми оцінками, вартість відрізку складе $835 млн.
В даний час близько 70% газу, що купується Болгарією, імпортується в треті країни. Основним постачальником "блакитного палива" для країни є "Газпром".
"Південний потік" пройде по дну Чорного моря з Новоросійська в болгарський порт Варну. Планована потужність магістралі - 63 млрд. кубометрів газу на рік. Оціночна вартість проекту - 8,6 млрд. євро.
"Південний потік" є спільним проектом "Газпромом" і італійською енергокомпанією Eni. Потім до них приєдналася також французька Electricite de France (EDF), яка раніше планувала включитися в Nabucco.
Nabucco, який вважається основним конкурентом "Південного потоку", стане продовженням газопроводу Баку-Тбілісі-Ерзурум. Газ по магістралі, введення в експлуатацію якої намічене на 2014 рік, буде надходити з Азії до Європи в обхід Росії через Туреччину і Балкани.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас