Через кондиціонери деякі райони столиці відключатимуть від електромережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через кондиціонери деякі райони столиці відключатимуть від електромережі

Енергетика
5649
Через користування киянами великою кількістю побутової техніки охолодження, акціонерна компанія "Київенерго" вживає режимних заходів для збереження балансу енергосистеми та забезпечення стабільності електропостачання столиці. Про це повідомили у департаменті корпоративних комунікацій АК "Київенерго".
За словами головного інженера АК "Київенерго" Юрія Гладишева, наразі компанією вживаються спеціальні заходи режимного характеру, зокрема здійснюються переключення мереж та обладнання за особливою схемою в залежності від навантажень протягом доби та стану мереж в районах. Це дозволяє нам оперативно реагувати на зміни та утримувати баланс складної системи електропостачання столиці.
Крім того, фахівці компанії зазначають, що відключень окремих районів не уникнути, адже кондиціонери, що працюють цілодобово, "тягнуть" від 2,5 до 5 кВт на квартиру, тоді як внутрішньобудинкові мережі розраховані на значно менші навантаження. Одночасне включення інших побутових електроприладів (праска - до 2 кВт, чайник - до 2 кВт, мікрохвильова піч - до 1 кВт, освітлення тощо) призводить до перевищення встановленого державними будівельними нормами (ДБН) навантаження на електромережі, та, як прямий наслідок, до аварійних відключень.
Нагадаємо, що, згідно з ДБН, у будинках встановлено допустиме навантаження в 5 кВт на квартиру з газовою плитою та 10 кВт електроплитою. Найбільші проблеми із стабільністю електропостачання наразі виникають у центральних районах столиці.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас