Газпром збільшив постачання в Туреччину після вибуху на газопроводі з Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром збільшив постачання в Туреччину після вибуху на газопроводі з Ірану

Енергетика
160
Турецька Botas після вибуху на газопроводі, по якому іранський газ надходить у Туреччину, звернулася до "Газпрому" з проханням збільшити постачання російського природного газу газопроводом "Блакитний потік" до усунення наслідків аварії.
Як повідомили журналістам в управлінні інформації "Газпрому", в середу відповідно до прохання турецької сторони "Газпром" збільшив об'єм експортних постачань газу в Туреччину з 14 млн до 22 млн кубометрів на добу. Заявка компанії Botas на 22 липня складає 32 млн кубометрів.
"Компанія Botas і раніше просила про збільшення постачань понад максимальні добові зобов'язання, і "Газпром" за наявності технічних можливостей завжди йшов назустріч проханням турецької сторони, поставляючи великі об'єми природного газу", - нагадують в "Газпромі".
Туреччина вже не перший рік займає друге місце за обсягами закупівель російського газу. У 2009 році в цю країну було експортовано 19,98 млрд кубометрів газу. Перші постачання російського газу в Туреччину почалися понад 20 років тому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас