В Україні почали антидемпінгове розслідування імпорту спирту з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почали антидемпінгове розслідування імпорту спирту з РФ

Казна та Політика
229
Україна почала антидемпінгове розслідування імпорту метанолу (метилового спирту) з Росії, повідомляє Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ).
В повідомленні, опублікованому в газеті Урядовий кур'єр, ідеться, що розслідування розпочато за скаргою ЗАТ "Північнодонецьке об'єднання "Азот" (Луганська область).
Так, відповідно до скарги, обсяги імпорту метанолу з Росії до України в липні-грудні 2009 року в абсолютних показниках зросли на 12,52%, відносно загального споживання в Україні - на 61,89%, відносно виробництва ЗАТ - на 93,81%.
Крім того, в скарзі наголошується, що ціна імпорту російської продукції торік була нижча від собівартості й ціни продажу Північнодонецького "Азоту" на внутрішньому ринку країни.
При цьому виробничі показники ЗАТ в липні-грудні минулого року погіршилися в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.
Зокрема, обсяги виробництва впали на 41,95%, використання виробничих потужностей - на 42,11%, частка споживання на внутрішньому ринку (без врахування потреб підприємства) знизилася на 11%, прибуток від реалізації продукції скоротився на 97,87%, обсяги продажів на внутрішньому ринку - на 12,17%.
Згідно з висновком міжвідкомісії, в скарзі Північнодонецького "Азоту" міститься досить обґрунтувань того, що погіршення його показників могло бути викликане демпінговим імпортом в Україну метанолу з Росії. Антидемпінгове розслідування доручено провести Міністерству економіки України.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас