Прибуток найбільшого інвестбанку світу зменшився у п'ять разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток найбільшого інвестбанку світу зменшився у п'ять разів

566
Прибуток американського інвестбанку Goldman Sachs, що є найбільшим у світі за обігом і капіталізацією, знизився в другому кварталі 2010 року на 82 відсотка в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Про це повідомляє Bloomberg. Розмір прибутку склав лише 613 мільйонів доларів, що в 2,6 раза нижче за очікування аналітиків.
Головною причиною такого різкого падіння прибутків стало зменшення обсягу операцій Goldman Sachs на фінансових ринках. У минулому кварталі прибуток банку зменшився на 36 відсотків.
Крім того, банку довелося заплатити Комісії з цінних паперів і бірж 550 мільйонів доларів за врегулювання справи про продаж деривативів в 2007 році. Ще 600 мільйонів Goldman Sachs виплатив у Великобританії як податок на бонуси топ-менеджерам. Проте навіть за винятком цих одноразових виплат чистий дохід банку виявився найнижчим з четвертого кварталу 2008 року.
Goldman Sachs, на відміну від інших американських банків, зміг відносно безболісно пережити глобальну фінансову кризу 2008-2009 років. Він став першою кредитною установою країни, яка повернула державі допомогу, надану в рамках програми TARP.
У вересні 2008 року Goldman Sachs попросив американських регуляторів змінити його статус з "чистого" інвестиційного банку на банківський холдинг. Проте фактично діяльністю звичайного комерційного банку Goldman не займається, зосередившись на інвестиційному напрямі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас