Fiat повернувся до прибутку в II кварталі за рахунок продажу вантажівок і сільгосптехніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat повернувся до прибутку в II кварталі за рахунок продажу вантажівок і сільгосптехніки

85
Італійський автовиробник Fiat SPA вийшов на прибутковий рівень в другому кварталі 2010 року завдяки збільшенню продажів вантажівок і сільськогосподарської техніки. Компанія також оголосила, що незабаром може поліпшити річний прогноз.
Чистий прибуток Fiat в квітні-червні склав 90 млн євро в порівнянні з чистим збитком в 168 млн євро за аналогічний період 2009 року, сказано в прес-релізі.
Прибуток до обліку відсотків, податків і одноразових чинників зріс більш ніж в два рази і склав 651 млн євро, перевищивши очікувані аналітиками 359 млн євро.
Виручка Fiat збільшилася на 15% - до 12,93 млрд євро - завдяки високим продажам в Європі і Бразилії.
Рада директорів Fiat в середу схвалила рішення про розділення концерну на дві незалежні компанії. Одній з них, яка буде названа Fiat Industrial SPA, відійде бізнес Fiat з виробництва вантажівок, сільгосптехніки, суднобудування, другій, яка збереже історичну назву, - власне автомобільні активи, включаючи частку в американській Chrysler Group LLC (20%, придбані в 2009 році). Акціонери Fiat отримають по акції Fiat Industrial SPA, яка буде зареєстрована на Міланській фондовій біржі до кінця цього року, на кожну акцію, що належить їм.
Акції Fiat подешевшали на 12% на торгах в Мілані цього року, що стало гіршим результатом серед компаній індексу EMEA Auto Manufacturers, який відстежує котирування акцій автовиробників в країнах Європи, Близького Сходу й Африки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас