Ф'ючерси на нафту на NYMEX подорожчали в очікуванні даних із запасів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ф'ючерси на нафту на NYMEX подорожчали в очікуванні даних із запасів

Енергетика
107
Ф'ючерси на нафту закрилися у вівторок на 3-тижневому максимумі на тлі шторму в Карибському морі, що посилюється, який сприяв підвищенню чекань відносно зменшення запасів нафти в США, передає ПРАЙМ-ТАСС.
За підсумками торгів на нью-йоркській товарній біржі (New York Mercantile Exchange, NYMEX) котирування серпневих ф'ючерсів на легку малосірчисту нафту зросли на 90 центів, або на 1,2%, до 77,44 долара за барель. Термін дії контракту закінчився на закритті торгів, обсяг яких був надзвичайно низьким. Вересневі ф'ючерси на нафту, які найбільш активно торгуються, подорожчали за підсумками сесії на 68 центів, або на 0,9%, до 77,58 долара за барель.
Ринок нафти готується до запланованого на середу виходу звіту із запасів нафти Управління енергетичної інформації за тиждень 10-16 липня. Характер цих даних передбачити неможливо. За два попередні тижні запаси нафти зменшились у цілому на 10 млн. барелів. За середнім прогнозом аналітиків, останні дані свідчитимуть про зменшення запасів нафти на 1,3 млн. барелів. Запаси нафти, як і раніше, перевищують нормальні рівні навіть після різкого зменшення, про які свідчили два останні звіти. Навесні ціни на нафту зросли майже до 90 доларів за барель на тлі думки про те, що швидке відновлення економіки і звичне різке збільшення вжитку бензину в літній період призведуть до скорочення запасів, проте, коли трейдери стримали свої чекання, ф'ючерси стабілізувалися на рівні 70 доларів.
Участники ринку зазначають, що істотне зростання на фондовому ринку може свідчити про те, що інвестори знову почали вірити в упевнене відновлення економіки. У вівторок індекс Dow Jones Industrial Average підвищувався на 0,3%, до 10183,8 пунктів. Цей рівень більш ніж на 1000 пунктів нижчий за максимум поточного року. Трейдери уважно стежать за назріваючим штормом, який просувається на захід по Карібському морю і може призвести до штучного зменшення запасів, чого не зміг зробити попит. Національний центр спостереження за буревіями США (National Hurricane Center) оцінив вірогідність того, що цей шторм переросте в буревій у 60%. Буревій може викликати призупинення роботи на нафтогазових об'єктах.
Якщо потужний шторм досягне узбережжя Техасу або Луізіани, це може призвести до закриття нафтопереробних заводів на декілька днів або тижнів, що перекриє доступ до запасів палива, які також значно перевищують нормальні для цієї пори року рівні. Аналітики чекають, що звіт Управління енергетичної інформації свідчитиме про збільшення запасів бензину на останньому тижні на 700 000 барелів і поповнення запасів дистилятів, що включають дизельне паливо і топковий мазут, на 1,6 млн. барелів. Коефіцієнт завантаженості нафтопереробних потужностей, як очікується, знизився на останньому тижні на 0,3 відсоткового пункту, до 90,2%.
У вівторок після закриття регулярної сесії Американський інститут нафти повідомив про скорочення запасів нафти на останньому тижні на 200 000 барелів. Запаси бензину, за даними інституту, зменшилися на 400 000 барелів, запаси дистилятів збільшилися на 1 млн. барелів, а коефіцієнт завантаженості нафтопереробних потужностей склав 88,7%. Незабаром після виходу звіту вересневі ф'ючерси на нафту торгувалися по 77,83 долара за барель.
Серпневі ф'ючерси на бензин RBOB за підсумками торгів подорожчали на 1,96 цента, або на 1%, до 2,0786 долара за галон. Серпневі ф'ючерси на топковий мазут подорожчали на 0,77 цента, або на 0,4%, до 2,0247 долара за галон.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас