Ламі: Потенціал двосторонніх торговельних угод буде знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ламі: Потенціал двосторонніх торговельних угод буде знижуватися

169
З часом потенціал двосторонніх торговельних угод буде знижуватися, тому що вони не можуть охопити всіх аспектів умов торгівлі - субвенцій, пільг на кордонах, технічних стандартів продукції, антидемпінгового регулювання і т. д. Таку думку в інтерв'ю Handelsblatt висловив глава Всесвітньої торгової організації (СОТ) Паскаль Ламі, передає РБК daily.
Відповідаючи на питання про те, що в рамках двосторонніх домовленостей все ж питання вирішуються швидше, П.Ламі сказав наступне: "Звичайно, така тенденція існує. Візьмемо, приміром, Китай чи В'єтнам. Років двадцять тому особливого інтересу укладати з ними двосторонні договори у інших держав майже не було. А зараз у цьому є сенс. Часто двосторонні угоди мають ще й важливу політичну складову. Втім, частка ринку, яку покривають подібні угоди, поки не збільшилася. Крім того, згідно з дослідженнями, економіка використовує лише 30% укладених двосторонніх угод. Справа в тому, що часто для них характерне дуже велика бюрократична завантаження".
Голова СОТ також підкреслив, що підтримка свободи торгівлі і відмова від протекціонізму національних економік "дозволила порівняно безболісно пережити кризу в першу чергу країнам, що розвиваються". "Ми вперше (на саміті G20 у Торонто) обговорювали в рамках G20 питання про багатосторонніх торгівельних переговорах в деталях і по суті. У центрі уваги була світова торгівля і економічна криза, і всі учасники прийшли до єдиної думки, що стати жертвою кризи торгівля не має права", - резюмував П.Ламі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас