Україна підраховує, скільки коштує "Нафтогаз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підраховує, скільки коштує "Нафтогаз"

Енергетика
461
Про форму подальшої взаємодії НАК "Нафтогаз Україні" і ВАТ "Газпром" можна говорити лише після оцінки активів української компанії. Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в РФ Володимир Єльченко, який прибув до Москви.
Відповідаючи на питання про терміни і можливість створення спільних проектів двох газових компаній, Єльченко сказав: "Нафтогаз" і "Газпром" - ця тема ще не піднята. Там є нюанси, потрібно провести оцінку активів: в "Газпрому" вона є, в "Нафтогазу" її поки немає, або неповна".
Посол зазначив, що зараз така робота ведеться, і коли вона буде закінчена, можна буде повернутися до цього питання.
Разом з тим, за словами Володимира Єльченка, складно сказати, коли це станеться, оскільки це залежить від роботи профільних відомств.
Нагадаємо, 28 травня голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер за підсумками зустрічі в Москві з міністром палива й енергетики України Юрієм Бойком повідомило, що спільне підприємство "Газпрому" і "Нафтогазу" на першому етапі може бути створене на паритетних основах.
25 червня Міллер заявив, що "Газпром" готовий внести до спільного підприємства з "Нафтогаз Україна" родовище із запасами 1 трильйон кубометрів газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас