Одеський припортовий можуть продати знову за 5 млрд? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський припортовий можуть продати знову за 5 млрд?

Казна та Політика
336
Найближчим часом не варто чекати оголошення конкурсу з продажу державного пакету акцій Одеського припортового заводу. Про це повідомив голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Олександр Рябченко.
"До нас поки що не надходять сигнали про те, що рішення щодо приватизації ОПЗ буде прийнято найближчим часом", - відзначив він.
В той же час, за словами О.Рябченка, ОПЗ може стати альтернативним джерелом надходжень від приватизації в разі, якщо "Укртелеком" не буде виставлений на продаж цього року.
За оцінкою голови ФДМУ, реалізаційна ціна Одеського припортового заводу може скласти 5 млрд. грн.
Як повідомлялося, 29 вересня 2009 року ТОВ "Нортіма" (Україна) придбало контрольний пакет ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) у розмірі 99,567% статутного фонду за 5 млрд. грн. Ціна продажу перевищила початкову ціну на 1 млрд. грн. Крок аукціону складав 50 млн. грн. У торгах взяли участь три компанії: ТОВ "Азот-Сервіс (Росія) (подала заявку від імені ТОВ "СИБУР"), ТОВ "Фрунзе-Флора" (Україна) і ТОВ "Нортіма" (Україна).
Проте комісія Фонду держмайна України з приватизації Одеського припортового заводу прийняла рішення не визнавати ТОВ "Нортіма" переможцем конкурсу з приватизації ОПЗ у зв'язку з тим, що завод був проданий за заниженою ціною.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас