Експерт: Зміни до закону про обов'язкове пенсійне страхування суперечать указу Президента України про спрощену систему оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зміни до закону про обов'язкове пенсійне страхування суперечать указу Президента України про спрощену систему оподаткування

1411
Нещодавні зміни до закону "Про обов'язкове пенсійне страхування", якими підприємців зобов'язали щомісяця сплачувати до Пенсійного фонду (ПФ) 150 грн., суперечать указу Президента України про спрощену систему оподаткування. Про це заявив директор юридичної компанії "Ольга Демченко і партнери" Ростислав Кравець.
Нагадаємо, указом Леоніда Кучми "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва", передбачається, що 42% єдиного податку спрямовуються до ПФ, і указ не передбачає додаткових платежів до ПФ.
"Окрім того, незрозуміло, як бути з тими підприємцями, які паралельно працюють по найму. Вони що, отримуватимуть більшу пенсію, чи їм збільшать пенсійний стаж у такому випадку?", - зазначив Р.Кравець. Він додав, що оспорити дану норму закону можна як шляхом конституційного подання, так і шляхом звернення підприємців до адміністративного суду у приватному порядку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас