В Україні створять каталог неякісної продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять каталог неякісної продукції

282
Державний комітет з питань технічного регулювання і споживчої політики має намір створити каталог неякісної продукції і недобросовісних виробників до жовтня. Про це йдеться в повідомленні відомства.
"У вересні Держспоживстандарт України представить каталог неякісної продукції і недобросовісних виробників", - йдеться в повідомленні із посиланням на заяву голови комітету Олега Поволоцького.
В даний час розробляється формат такого реєстру, в якому, зокрема, будуть розділи, присвячені товарам дитячого харчування, продукції з вмістом генетично модифікованих організмів та інші.
"Ці дані регулярно публікуватимуться на веб-порталі Держспоживстандарту, в профільних і загальнонаціональних ЗМІ", - відзначив Поволоцький.
За його словами, нинішнє керівництво комітету має намір змінити підходи до захисту прав споживачів, зокрема шляхом зміни законодавства, удосконалення системи сповіщення про неякісну і небезпечну продукцію між міністерствами і відомствами, реформування неадекватної системи штрафів.
Як повідомляло агентство, в 1 півріччі Держспоживстандарт забракував 36% перевіреного дитячого харчування.
Раніше крупний виробник продуктів харчування компанія Nestle Україна заявила про перешкоду Держспоживстандартом роздрібному продажу дитячого харчування, яке виробляє компанія.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас