Тігіпко розраховує на значне зростання товарообороту між Україною і Туреччиною вже в поточному році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко розраховує на значне зростання товарообороту між Україною і Туреччиною вже в поточному році

274
Обсяг двосторонньої торгівлі між Україною і Туреччиною, який скоротився в результаті кризи, може бути значно відновлений вже впродовж цього року, вважає віце-прем'єр України Сергій Тігіпко.
Під час зустрічі з послом Туреччини в Україні Ахметом Бюлентом Мерічем С.Тігіпко відзначив, що в минулому році товарооборот між двома країнами скоротився на 53%, проте в січні-травні вже спостерігалося швидке зростання товарообороту, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.
"Для України Туреччина є важливим торгівельним партнером, який займає друге місце за обсягами експортних постачань. Динамічний розвиток українсько-турецької співпраці свідчить про великий потенціал двостороннього партнерства між нашими країнами", - сказав віце-прем'єр.
С.Тігіпко, який також є співголовою міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічної співпраці, підтримав ідею організації українсько-турецького бізнес-форуму і особисто сприятиме його проведенню.
Крім того, віце-прем'єр переконаний, що до кінця 2010 року буде досягнуто істотного прогресу в переговорах між країнами стосовно безвізового режиму і створення зони вільної торгівлі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас