ФДМ відновить біржовий продаж акцій обленерго після появи конкуренції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ відновить біржовий продаж акцій обленерго після появи конкуренції

167
Фонд державного майна (ФДМ) України почекає з продажем на фондових біржах акцій обласних енергозабезпечуючих компаній до появи конкурентного попиту на них, повідомив глава ФДМ Олександр Рябченко.
"Думаю, нас нічого не зв'язує, щоб досягти конкуренції при такому продажі. (…) Як тільки ми побачимо, що є покупці, конкуренти, відразу відновимо торги", - сказав він.
Як повідомлялося, ФДМ 16 липня припинив продаж 16,24% акцій ВАТ "Полтаваобленерго" на біржі ПФТС. Двома днями раніше був припинений продаж на Українській міжбанківській валютній біржі (УМВБ) 25%+1 акція ВАТ "Сумиобленерго".
На торгах 9 липня Фонд продав лише 8,76% з виставлених 25%+1 акція "Полтаваобленерго" двом компаніям за 58,6 млн грн. Під час торгів стартова ціна реалізованих 9 лотів з 26 виставлених на продаж підвищилася на один крок або 10%.
За даними одного з учасників торгів, продані ФДМ 8,76% акцій "Полтаваобленерго" було придбано на користь бізнесменів Ігоря Коломойського і Костянтина Григоришина, які консолідували понад 80% акцій обленерго.
Продаж 25,02% акцій ВАТ "Прикарпаттяобленерго" (Івано-Франківськ) призначена 17 серпня на "Українській біржі" (Київ).
ФДМ раніше заявив про намір дробити 25%-ні пакети "Полтава-", "Суми-" і "Прикарпаттяобленерго" за відсутності попиту на них.
Інтерес до торгів до продажу блокпакетів обленерго знизився після того, як три групи акціонерів (брати Ігор і Григорій Суркіси, Ігор Коломойський і Костянтин Григоришин), які конфліктували раніше, домовилися про компромісний обмін акціями.
О.Рябченко також підтвердив на прес-конференції раніше заявлені плани фонду виставити на продаж в четвертому кварталі 2010 року держпакет однієї з чотирьох теплових енергогенеруючих компаній, що належать державі.
"Це буде "Дніпроенерго", або "Західенерго", - передбачив глава фонду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас