Рябченко: Покупець "Луганськтепловозу" поки не перерахував гроші за підприємство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рябченко: Покупець "Луганськтепловозу" поки не перерахував гроші за підприємство

189
Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод" (Росія) поки не перерахувала гроші за придбаний 76,001% держпакет акцій ВАТ "Луганськтепловоз". Про це повідомив голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Олександр Рябченко.
За його словами, зволікання з внесенням грошей за пакет акцій "Луганськтепловозу" пов'язане з побоюваннями покупця, що йому не будуть повернуті гроші, перераховані ним при попередній покупці цього підприємства.
Як відзначив голова Фонду, одним з можливих вирішень ситуації, на думку інвестора, могло б стати прийняття урядом постанови, що гарантує повернення внесених інвестором раніше коштів.
О.Рябченко також відзначив, що відповідно до чинного законодавства, інвестор має протягом 30 днів з моменту укладення договору купівлі-продажу перерахувати 50% із заявленої ним суми за підприємство, ще 50% необхідно перерахувати протягом наступних 30 днів.
Таким чином, за словами голови ФДМУ, покупець "Луганськтепловозу" повинен до 29 липня цього року перерахувати першу половину суми, запропонованої ним за держпакет акцій цього підприємства. В разі, якщо цього не станеться, за словами О.Рябченка, до інвестора можуть бути застосовані штрафні санкції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас