Рахункова палата заявляє про фінансові порушення в ДІУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата заявляє про фінансові порушення в ДІУ

Казна та Політика
311
Рахункова палата заявляє про фінансові порушення в діяльності Державної іпотечної установи в 2008-2009 роках. Про це йдеться в повідомленні Рахункової палати.
Зокрема, згідно з повідомленням, в ці терміни ДІУ проводило операції з рефінансуванням проблемних банків під виглядом рефінансування іпотечних кредиторів із застосуванням індивідуальних пільгових процентних ставок.
"Це стало причиною утворення сумнівів щодо повернення заборгованості в сумі понад 700 млн. гривень і втрату доходів у сумі 13,6 млн. гривень", - сказано в повідомленні.
Крім того, Рахункова палата відзначає, що ДІУ розробляло необґрунтовані фінансові плани, необґрунтовано створювало резерви фінансових витрат.
Також палата заявляє про виявлення фактів незаконного, неефективного і неекономного використання коштів на утримання ДІУ у розмірі понад 5,9 млн. гривень.
Зокрема, 5 членам правління ДІУ і головному бухгалтеру на заробітну плату в 2008-2009 роках використано 6,6 млн. гривень, що складає 26% від загального фонду оплати праці установи.
Крім того, в 2008 році ДІУ безпідставно купило для керівництва 2 автомобілі загальною вартістю 440 тис. гривень.
Причиною таких безконтрольних дій ДІУ Рахункова палата називає рішення Кабінету міністрів, Міністерства фінансів і наглядової ради ДІУ, які сприяли таким фінансовим порушенням.
Як повідомлялося, 7 липня Кабмін змінив склад наглядової ради ДІУ.
В червні 2009 року Кабмін передав ДІУ з управління Міністерства фінансів в управління уряду.
ДІУ було створене постановою Кабміну №1330 від 8 жовтня 2004 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас