АУБ має намір звернутися в СБУ у зв'язку з рішенням НБУ підвищити розмір мінімального регулятивного капіталу до 120 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ має намір звернутися в СБУ у зв'язку з рішенням НБУ підвищити розмір мінімального регулятивного капіталу до 120 млн грн

381
Асоціація українських банків має намір звернутися в СБУ у зв'язку з рішенням НБУ підвищити розмір мінімального регулятивного капіталу до 120 млн грн. Таку заяву зробив президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Проблеми з дрібними банками НБУ міг би вирішувати, не приймаючи такої ухвали. Звичайно, у малих банків є внутрішні проблеми на депозитному ринку. Деякі підвищують процентну ставку. Проте у НБУ щодня є інформація про баланс і НБУ може такий банк легко прибрати. Для цього не потрібно створювати дестабілізацію цілого сегменту", - зазначив О.Сугоняко.
Крім того, глава АУБ повідомив, що Асоціація має намір звернутися до глави СБУ Валерія Хорошковського у зв'язку з тим, що "така ухвала є небезпечною з погляду економічної безпеки України". "Це лакмусовий папірець для всієї нашої банківської системи. Сьогодні не бажаний один сегмент, завтра поміняється ситуація і буде неугодний іншій", - зазначив О.Сугоняко.
В той же час в АУБ впевнені, що зберуть достатньо аргументів, щоб переконати НБУ і низка норм ухвали буде припинена.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас