ЄК направить запит до Польщі, щоб зупинити порушення правил ЄС щодо створення єдиного ринку газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК направить запит до Польщі, щоб зупинити порушення правил ЄС щодо створення єдиного ринку газу

Енергетика
219
Європейська комісія прийняла рішення направити запит до Польщі, щоб зупинити порушення правил ЄС щодо створення єдиного ринку газу, повідомляє ЄК. Зобов'язання, введене в Польщі для імпортерів газу щодо зберігання певної частки газу в Польщі та брак доступу до трубопроводу "Ямал" порушують правила ЄС про внутрішній ринок газу - вважають в ЄК. Це також ефективно виключає польський ринок газу для європейських постачальників газу, у свою чергу загрожуючи безпеці поставок Польщі.
Належне функціонування, добре регулювання, прозорий і взаємозалежний ринок, з ринковими ціновими сигналами має вирішальне значення для забезпечення конкуренції та безпеки постачання. Ефективний і повнофункціональний єдиний ринок ЄС в енергетиці дасть споживачам можливість вибору різних компаній, що поставляють газ за прийнятною ціною, і це зробить ринок доступним для всіх постачальників.
Польща тепер має два місяці, щоб відреагувати на запити, які оформлені як "обгрунтовані думки" відповідно до процедур ЄС щодо порушеннь. За відсутності задовільної відповіді, то комісія може звернутися до Європейського суду проти Польщі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас