Українські підприємці зможуть працювати без печаток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські підприємці зможуть працювати без печаток

8805
Державний комітет України з питань регуляторної політики і підприємництва (Держкомпідприємництва) розробив законопроект, яким пропонується встановити необов'язковість використання печаток.
Як повідомляє Відділ інформаційної політики і зв'язків із ЗМІ Держкомпідприємництва у вівторок, ухвалення такого закону дозволить спростити і здешевити відкриття бізнесу в Україні, оскільки підприємці отримають право самим визначати, необхідні їм для роботи печатки чи ні.
На сьогодні підприємці після державної реєстрації змушені проходити ще дві процедури, які вимагають додаткових часових і грошових витрат. Вони повинні отримати дозвіл Міністерства внутрішніх справ на виготовлення печатки і власне виготовити її. На це підприємець витрачає 5-7 днів і платить близько 400 грн.
За проведеним експертами Світового банку в 2010 році аналізом легкості відкриття бізнесу, в більшості країн Європи і пострадянського простору (окрім України, Азербайджану і Росії) немає обов'язкової вимоги для підприємців мати печатку.
Щоб спростити процедуру відкриття власної справи і поліпшити позиції держави в рейтингу легкості ведення бізнесу, де Україна зараз займає 143 місце (з 182), Держкомпідприємництва і розробив проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно введення принципу здійснення господарської діяльності суб'єктів ведення приватного права без печатки". За проектом, підприємець зможе вести діяльність без вимоги обов'язково ставити печатку на документах. В разі ухвалення закону не буде необхідність мати печатки всіх суб'єктів господарської діяльності.
В теперішній час розроблений законопроект проходить процедуру узгодження в зацікавлених міністерствах відомства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас