ВДТРК відсудила в "ВКонтакті" один мільйон рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВДТРК відсудила в "ВКонтакті" один мільйон рублів

307
Арбітражний апеляційний суд Санкт-Петербурга визнав соціальну мережу "ВКонтакті" винною в незаконному поширенні контенту, який належить ВДТРК, пише Roem.ru. Суд наклав на соцмережу штраф у розмірі 1 мільйона рублів.
Прес-секретар "ВКонтакті" повідомив "Лєнті.ру", що засновник соцмережі Павло Дуров вже оголосив про намір опротестувати вирішення суду. На його думку, це рішення "не сумісне з розвитком російського інтернету" і не відповідає світовій практиці.
Також представник соцмережі заявив, що "ВКонтакті" з готовністю приймає скарги правовласників і може на першу вимогу видаляти неліцензійний контент, завантажений користувачами. Проте, за його словами, ВДТРК не направляла "ВКонтакті" жодних скарг, а відразу подала позовну заяву.
Судова тяжба ВДТРК і "ВКонтакті" почалася восени 2008 року: телекомпанія подала два позови, в яких звинуватила соціальну мережу в незаконному розміщенні на її сторінках художніх фільмів "Острів" і "Полювання на піранью", ліцензійними правами на які володіє ВДТРК.
В квітні 2010 року Арбітражний суд Санкт-Петербурга відхилив один з двох позовів, поданих проти соцмережі, і визнав її невинною в поширенні художнього фільму "Полювання на піранью", який був викладений у вільному доступі деякими користувачами соцмережі. Проте рішення Апеляційного суду як суду другої інстанції є переважним.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас