Казахстан обмежив фінансову діяльність страховиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан обмежив фінансову діяльність страховиків

174
Казахстан заборонив випуск страховими організаціями облігацій, ввів обмеження на залучення ними позик і додаткові вимоги до здійснення посередницької діяльності. Як зазначається в повідомленні прес-служби президента країни, такі обмеження передбачає закон "Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів Республіки Казахстан із питань страхування", який підписав президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.
Крім того, з 1 січня 2012 року в країні вводиться заборона на розрахунок клієнта із страховиком готівкою.
За даними держагентства із фіннагляду (АФН), головною метою документа є посилення захисту інтересів споживачів страхових послуг, розвиток страхування життя, введення консолідованого нагляду за страховими організаціями, розвиток інфраструктури страхового ринку.
Встановлюється також адміністративна відповідальність страхового агента за правопорушення, деталізовано права і обов'язки страхового агента, передбачена поправка про нерозповсюдження спеціального податкового режиму на посередницьку діяльність страхового брокера і страхового агента.
На фінансовому ринку республіки відповідно до виданих ліцензій АФН діє 41 страхова (перестраховочна) організація, при цьому ліцензії на страхування життя мають 7 організацій, обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів - 28 організацій. Крім того, на ринку страхових послуг діють 13 страхових брокерів і 63 актуарії.
При цьому в системі гарантування страхових виплат бере участь 31 страхова (перестраховочна) організація.
Населення Казахстану перевищує 16,2 млн осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас