Путін: Перелік видів діяльності в РФ, що підлягають ліцензуванню, буде зменшено із 110 до 49 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Перелік видів діяльності в РФ, що підлягають ліцензуванню, буде зменшено із 110 до 49

138
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін доручив Мінекономрозвитку налагодити моніторинг діяльності органів держвлади у сфері ліцензування.
"Прошу Мінекономрозвитку організувати ефективний моніторинг діяльності органів держвлади у сфері ліцензування. І за необхідності вносити додаткові пропозиції зі зменшення масштабів використання ліцензій", - сказав В.Путін на засіданні президії уряду РФ, де обговорюється проект федерального закону "Про ліцензування".
В.Путін зазначив, що цей законопроект передбачає поетапне скорочення переліку видів діяльності, що ліцензуються, з 110 до 49. Він нагадав, що в 1998 році ліцензуванню підлягало 1200 видів діяльності, "тобто ліцензували практично всі".
При цьому новий закон, за словами В.Путіна, "запустить важливий процес уніфікації ліцензійного законодавства, яке доки розрізнене". За його словами, особливі ліцензійні вимоги містяться ще в 14 галузевих актах.
"Замість ліцензійних процедур, що відміняються, широко використовуватимуться інші економічні механізми регулювання", - сказав прем'єр, зазначивши, що це перш за все обов'язкове страхування відповідальності виробників і запровадження нових технічних регламентів.
В тих сферах, де ліцензування доки необхідне, процедури отримання ліцензії серйозно спрощуватимуться. Підприємства і організації, за словами В.Путіна, отримають право обирати конкретні роботи і послуги, які вони мають намір надавати в рамках діяльності, що ліцензується. Таким чином, зазначив прем'єр, "знижуються тимчасові і фінансові витрати, пов'язані з необхідністю отримання відразу декількох ліцензій".
Крім того, в законопроекті встановлюється вичерпний перелік вимог до претендента ліцензії, а самі ліцензії стають безстроковими. "Їх не треба буде кожного разу подовжувати, замість такого безглуздого і багаторазового переоформлення паперів акцент має бути зроблений на суворий і ефективний контроль за дотриманням ліцензійних вимог", - сказав В.Путін. Буде заборонено стягувати яку-небудь плату за послуги, пов'язані з ліцензуванням, окрім держмита. Окрім цього, зазначив В.Путін, з 1 січня 2011 року значна частина ліцензійних процедур переводиться в електронний формат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас