Банки Гонконгу отримали право надавати послуги в юанях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Гонконгу отримали право надавати послуги в юанях

Валюта
248
Банки Гонконгу зможуть розвивати операції в юанях і вводити більшу кількість фінансових і інвестиційних продуктів, номінованих в китайській валюті. Вони отримали таке право за угодою, підписаною між Народним банком Китаю (центробанк) і валютно-фінансовим управлінням цього спеціального адміністративного району КНР.
Як повідомляють місцеві ЗМІ, це захід сприятиме зміцненню ролі і статусу Гонконгу як ключового майданчика із розвитку юаневих операцій за межами материкового Китаю. Це важливий крок в процесі лібералізації китайської валюти, яка доки не є повністю конвертованою.
Нововведення, зокрема, передбачає можливість відкриття компаніями юаневих рахунків в місцевих банках, причому, без обмеження за сумою. Водночас, приватні і юридичні особи в Гонконзі, де є власна валюта - гонконзькі долари, зможуть здійснювати платежі і банківські перекази в "женьміньбі" (офіційна назва юаня).
"Ми чекаємо появи на місцевому ринку набагато більшої кількості фінансових продуктів і інвестиційних інструментів, доступних в юанях", - заявив глава валютно-фінансового управління Гонконгу (виконує функції центробанку) Норман Чан.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас