Китай може стати найбільшим імпортером нафти в світі в найближчі 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може стати найбільшим імпортером нафти в світі в найближчі 10 років

161
Китай може обігнати США і стати найбільшим імпортером нафти протягом наступних десяти років - швидше, ніж прогнозує Міжнародне енергетичне агентство (МЕА), стверджують аналітики, опитані агентством Bloomberg. Їхні висновки засновані на динаміці імпорту нафти в обох країнах за останні 5 років.
Передбачається, що США і Китай досягнуть єдиного рівня імпорту нафти в період з липня 2014 року по січень 2020 року. Тим часом МЕА вважає, що це станеться не раніше, ніж через 15 років.
Напередодні МЕА оголосило, що Китай вперше в історії зайняв місце найбільшого в світі споживача енергії, включаючи такі джерела, як нафту, газ, вугілля і атомну енергетику, обігнавши США, які понад століття утримували пальму першості в цій області.
На думку головного економіста МЕА Фатіха Біроля, в найближчі 20 років КНР платитиме в середньому по $600 млрд на рік за імпорт нафти, або на $100 млрд більше, ніж США. Активне зростання витрат на нафту спонукало Китай купувати нафтові активи й шукати шляхи скоротити споживання нафти і нафтопродуктів.
За даними агентства, торік в КНР було спожито в цілому 2,252 млрд тонн нафтового еквіваленту, що приблизно на 4% більше, ніж в США, де витрата енергії досягла 2,17 млрд тонн. Десять років тому обсяги енергоспоживання в Китаї складали лише половину від аналогічного показника в США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас