У 2010 році в Якутії вироблено діамантів на 89 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2010 році в Якутії вироблено діамантів на 89 млн дол.

137
За перше півріччя 2010 року в Якутії вироблено діамантів на суму в $89 млн, що в 4,6 разів більше від показника минулого року за той же період.
За даними міністерства промисловості республіки, добрі результати показали ТОВ НВК "ЕПЛ Даймонд", ТОВ "Якутська діамантова компанія" і ТОВ "ДДК".
Також повідомляється, що реалізовано діамантів на $78 млн, що в 3,5 разу більше рівня 2009 року. Велика частина (близько 88%) вироблених діамантів реалізуються за межами республіки.
На думку місцевих аналітиків, зростання виробництва пояснюється позитивною кон'юнктурою на міжнародному ринку і пов'язаним з цим відновленням реалізації гранувальним заводам діамантової сировини в АК "АЛРОСА".
За вказаний період в Якутії було вироблено ювелірних виробів на суму 562 млн рублів, що на 3% більше від показника минулого року.
Високі виробничі показники відзначені у ВАТ "Золото Якутії", ТОВ "ЕПЛ Ювелір" і ТОВ "Коштовності Якутії".
В той же час, незважаючи на загальне зростання виробництва в галузі, щодо деяких компаній спостерігається негативна динаміка. Зниження пояснюється браком обігових коштів на закупівлю сировини. Велика частина коштів прямує на погашення кредитів.
Реалізовано ювелірних виробів на 585 млн рублів, що на 1% більше, ніж в 2009 році. Незначне зростання реалізації пояснюється зростанням інфляції і цін на сировину, що у свою чергу позначилося на купівельній спроможності населення.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас