Китай навряд чи зіткнеться із другою хвилею кризи у цьому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай навряд чи зіткнеться із другою хвилею кризи у цьому році

271
Економіка Китаю навряд чи зіткнеться із "другою хвилею спаду" в другій половині цього року. Про це на брифінгу із журналістами заявив представник Міністерства промисловості й інформаційних технологій Китаю Чжу Хунгжень, передає Dow Jones Newswires.
Тим не менше, за словами Чжу, не дивлячись на поточні позитивні тенденції, перед китайською економікою стоять численні труднощі. Серед них - коливання цін на енергоносії в першій половині цього року, зростання витрат на оплату праці і важкий доступ до фінансування для компаній малого і середнього бізнесу, особливо компаній-експортерів.
В цьому році витрати на оплату праці збільшились на 20%-25% в дельті Перлової річки і дельті Янцзи, які є двома основними регіонами оброблювальної промисловості країни, що тягнуться углиб, від східного узбережжя Китаю, сказав Чжу.
Він також заявив про те, що Пекін завершить заплановане в 2010 році скорочення надлишкових виробничих потужностей в деяких секторах промисловості до кінця III кварталу. Уряд прискорить процес злиття і поглинань, а також консолідацію промисловості для досягнення цієї мети.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас