Громадяни Білорусії зобов'язані повідомляти про побачені "падаючі зірки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадяни Білорусії зобов'язані повідомляти про побачені "падаючі зірки"

199
Білоруська влада напередодні сезону зоряного дощу нагадала громадянам, що падаючими зірками треба не тільки милуватися, але і повідомляти про них до комітету з природних ресурсів, передає Deutsche Welle.
У зверненні до громадян наголошується, що метеорити підлягають державному обліку. "Той, хто знайшов камінь, схожий на метеорит, або спостерігав їх падіння повинні повідомити в Мінприроди або його територіальні органи", - пояснили в міністерстві природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Білорусії.
Нагадаємо, за законом країни, громадяни, що знайшли унікальні геологічні матеріали, зобов'язані призупинити роботи, які можуть порушити їх цілісність, і повідомити про ці знахідки в Міністерство природи.
Відзначимо, сезон літніх зорепадів почався в Білорусії 18 липня і триватиме до 24 серпня. У середньому за годину в нічному небі можна побачити до ста метеорів. Сезон відкриває метеорний потік Персеїди, який щорічно з'являється з боку сузір'я Персея. Найдрібніші частинки, розміром з піщинку, згорають в земній атмосфері, утворюючи зоряний дощ. Спочатку він проливається з найбільшою силою, потім поступово слабшає.
Для кращої видимості місцеві астрономи радять у безхмарну погоду вийти на відкрите місце, подалі від міських вогнів та ілюмінації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас