У Британії хижі птахи будуть "охороняти" шкільні обіди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії хижі птахи будуть "охороняти" шкільні обіди

101
Керівництво школи імені Джона Ханта, розташованої в британському Плімуті, "найняло" трьох хижих птахів для охорони учнів під час обідніх перерв, пише видання The Daily Mail.
За словами представників учбового закладу, птахи захищають школярів від голодних чайок, які відбирають у дітей бутерброди, чіпси та інші закуски.
В розмові з виданням представники школи розповіли, що чайки вже давно докучають дітям, які під час обідньої перерви виходять на вулицю, аби перекусити. "Птиці, звичайно, ніколи не нападали на наших учнів, але їх поведінку не можна назвати прийнятною - чайки забирають у школярів їжу, а крім того, вони розносять різні хвороби", - цитує газета представника шкільної адміністрації.
Порадившись із фахівцями, керівники школи вирішили придбати декількох хижих птахів, аби вони могли відлякувати чайок. У результаті в школі імені Джона Ханта з'явилися два пустельних канюка і один сокіл, яким довірили роботу із відлякування чайок. Тепер канюки Джаспер і Хоуп, а також їх товариш сокіл Монті облітають територію школи двічі в тиждень під час обідніх перерв.
Представники школи високо оцінили результати роботи трьох хижаків, що не допускають чайок до шкільних обідів. В учбовому закладі зазначили, що Джаспер, Хоуп і Монті не лише служать охоронцями, але і можуть виступати як наочний посібник під час шкільних занять з біології й екології.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас