Мінфін Греції: Грецькі банки витримають європейські стрес-тести — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції: Грецькі банки витримають європейські стрес-тести

205
Міністр фінансів Греції Георгіос Папаконстантіну висловив упевненість, що грецькі банки покажуть гідні результати за підсумками банківських перевірок, зроблених європейськими регуляторними органами, передає Associated Press.
Відомо, що серед європейських кредитних організацій, у яких буде здійснено стрес-тести числяться 6 грецьких. Так, регулятори зацікавилися стійкістю приватного Piraeus Bank, державних ATEBank і Hellenic Postbank, а також найбільшого і найстарішого банку Греції National Bank of Greece, одного з найбільших EFG Eurobank Ergasias і лідера обслуговування приватних клієнтів Alpha Bank. Також повідомляється, що в даний час уряд займається розглядом пропозиції однієї з них, а саме Piraeus Bank, про покупку часток в ATEBank і Hellenic Postbank, і на рішення властей може в значній мірі вплинути результат перевірок.
Як повідомлялося раніше, оглядові результати банківських стрес-тестів будуть опубліковані 23 липня після закриття торгової сесії. Оприлюднення деталей заплановане на початок серпня ц.р.
Свої прогнози відносно результатів стрес-тестів озвучили також багато міжнародних експертів. Здебільшого їх думки співпадають: вони чекають, що серія перевірок стане доказом здоров'я і стійкості європейських банків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас