Київ має намір визначити виробника гарячої води до жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ має намір визначити виробника гарячої води до жовтня

197
Київська міська державна адміністрація має намір визначити виробника гарячого водопостачання в Києві до жовтня. Про це журналістам повідомив заступник голови Київміськадміністрації Олександр Мазурчак.
Він підкреслив, що підготовка до опалювального сезону, зокрема, всі заходи щодо ремонту, мають бути завершені до 1 жовтня, оскільки опалювальний сезон має початися 15 жовтня.
Мазурчак також відзначив, що до цього часу Київ повинен визначитися з виробником гарячої води.
Він відзначив, що вже на цьому тижні (19-25 липня) Київміськадміністрація проведе дві наради з компаніями "Київодоканал" і "Київенерго" для прийняття остаточного рішення щодо визначення виробника гарячої води.
Так, за словами заступника голови міськадміністрації, є два варіанти рішення даного питання.
В першому випадку "Київенерго" і "Київводоканал" беруть на себе обов'язки виконавців і постачальників даної послуги аж до їх постачання безпосередньо жителям міста, в другому випадку місто передає мережі на баланс комунального підприємства "Київтеплокомуненерго", яке, у свою чергу, виступатиме виробником і виконавцем послуги.
За словами Мазурчака, проблема при визначенні виробника і виконавця послуг гарячого водопостачання виникла через те, що "Київенерго" виставляє рахунки жекам за надане тепло для нагріву гарячої води, а "Киеїводоканал" - за відпущену холодну воду, яка потім підігрівається на центральних теплових пунктах.
В той же час населення платить жекам за гарячу воду з розрахунку спожитих об'ємів води.
При цьому суми, які підприємства виставляють жекам, значно перевищують ті суми, які оплачує населення.
Як повідомлялося, раніше Мазурчак, заявив про те, що в енергопостачальної компанії "Київенерго" немає іншої альтернативи, окрім як виступити виробником гарячого водопостачання в Києві.
В листопаді 2009 року "Київенерго" заявила про готовність виступити виробником гарячої води лише в разі законодавчого врегулювання цієї діяльності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас