Медики мають намір боротися з ВІЛ шляхом роздачі грошей бідним африканцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медики мають намір боротися з ВІЛ шляхом роздачі грошей бідним африканцям

171
Світовий банк опублікував результати двох досліджень, проведених в Африканських країнах з економікою, що розвивається, згідно з якими грошові виплати бідним африканцям значно зменшують ризик зараження ВІЛ-інфекцією та іншими захворюваннями, що передаються статевим шляхом.
В процесі дослідження дівчатам з Малаві протягом двох років видавали гроші на оплату шкільних занять. Паралельно проводився експеримент в Танзанії - там молодим людям протягом 12 місяців видавали готівку, щоб вони відмовилися від незахищених статевих контактів.
Згідно з отриманими даними вдалося встановити, що оплата не менше 75% уроків щомісячно знижувала ризик зараження школярки ВІЛ-інфекцією на 60% в порівнянні з контрольною групою. При цьому дівчата стали рідше вступати в статеві зв'язки і вибирати молодших партнерів з низьким ризиком носійства ВІЛ.
Також результати дослідження свідчать і про те, що регулярні грошові виплати допомагають молоді утриматися від небезпечного сексу і знижують ризик зараження статевими інфекціями на 25%.
До теперішнього часу Світовй банк виділив на боротьбу з ВІЛ в країнах, що розвиваються, $4,5 млрд.
Нагадаємо, що в рамках співпраці США мають намір запропонувати Україні допомогу в боротьбі з поширенням ВІЛ/СНІД і туберкульозу. Уряд США планує збільшити обсяг технічної допомоги для України на $10 млн.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас