УДЦР: В Україну легально ввозиться 90% мобільних телефонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УДЦР: В Україну легально ввозиться 90% мобільних телефонів

352
На сьогоднішній день в Україну легально ввозиться 90% мобільних телефонів. Про це повідомили в Українському державному центрі радіочастот (УДЦР). Як відзначив начальник УДЦР Павло Слободянюк, його відомство захищає інтереси держави і громадян в частині застосування нових правил ввезення і реалізації мобільних телефонів в Україні, результатом чого стало те, що казначейство в 2009 році поповнилося більш ніж на 500 млн. грн., а до України тепер легально ввозиться 90% мобільних телефонів.
Як повідомлялося, згідно з рішенням НКРЗ від 5 лютого 2009 р. № 1338 "Про затвердження Положення про надання дозволів на ввезення з-за кордону до України радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроїв" і № 1339 "Про затвердження Порядку реалізації в Україні радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроїв", коди IMEI всіх мобільних телефонів, які ввозяться і реалізуються в Україні, мають бути занесені в узагальнену базу даних УДЦР.
Не дозволяється ввезення і реалізація мобільних терміналів/телефонів без реєстрації індивідуального коду (серійного номера) IMEI в узагальненій базі даних, яку веде УДЦР в рамках інформаційної системи обліку мобільних терміналів.
Нові підходи до "вибілювання" ринку мобільних телефонів сприяли тому, що в першому кварталі 2010 року до державного бюджету надійшло 225 млн. 594 тис. грн.
За даними Держмитслужби, ввезення нелегальних мобільних телефонів в Україну цього року зменшилося з 90% до 10-15%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас