Fitch поліпшило прогнози із рейтингів чотирьох європейських автовиробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch поліпшило прогнози із рейтингів чотирьох європейських автовиробників

325
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings поліпшило прогнози із рейтингів чотирьох провідних європейських автовиробників. Зокрема, прогноз із рейтингів Peugeot SA (PSA) і Renault SA було переглянуто у бік підвищення - з негативного на стабільний, прогноз із рейтингів Daimler AG із негативного на позитивний, прогноз із рейтингів Volkswagen Group - зі стабільного на позитивний. Прогноз із рейтингів Fiat SPA - негативний. Відповідна інформація міститься у прес-релізі рейтингового агентства.
Старший директор European Corporates Fitch Еммануель Бюль відзначає: "Сьогоднішні дії відносно прогнозів із рейтингів відображають поліпшення у фінансових профілях європейських автовиробників з 2009 р. і швидший, ніж очікувалося раніше, темп відновлення світового автомобільного ринку". У прес-релізі Fitch також сказано, що ліквідність сектора значно покращала в порівнянні з 2009 р. Всі європейські автовиробники показали успішні результати в II півріччі 2009 р. і в першій половині 2010 р.
Аналітики рейтингового агентства чекають, що всі європейські автовиробники продемонструють хороші фінансові показники за підсумками I півріччя 2010 р. Цьому сприятиме зростання попиту на продукцію з боку країн, що розвиваються, тоді як на європейському ринку спостерігатиметься спад. Водночас Fitch попереджає, що на автомобільному ринку все ще зберігається непроста ситуація, враховуючи повільне відновлення світової економіки. Заходи із посилення фіскальної політики можуть також вплинути на споживчу довіру і на продажі автомобілів, відзначають аналітики агентства.
Експерти Fitch прогнозують, що продажі автомобілів в Європі скоротяться на 7%-8% в 2010 р., але збільшаться на 5% в 2011 р. При цьому, згідно з очікуваннями Fitch, продажі автомашин у 2010 р. у США перевищать позначку в 11,4 млн одиниць, збільшаться в поточному році на 20% в Китаї та на 8% у Бразилії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас