Джерело: В.о. глави КМДА передумав звільняти начальника фінуправління Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: В.о. глави КМДА передумав звільняти начальника фінуправління Києва

347
Виконуючий обов'язки глави Київської міської державної адміністрації (КМДА), перший заступник глави КМДА Олександр Попов поки передумав звільняти начальника Головного фінансового управління Віктора Падалку, повідомило джерело міськадміністрації.
"Такого розпорядження поки що нема (про звільнення В.Падалки - ред.). Наскільки мені відомо, Падалка пояснив причину своєї відсутності на колегії, і вона була досить об'єктивною", - сказав співрозмовник агентства.
Як повідомлялося, О.Попов на засіданні колегії КМДА 16 липня заявив, що в понеділок підпише розпорядження про звільнення В.Падалки з посади. В.о. глави КМДА поставив в провину начальнику Головного фінуправління як недоліки в роботі в цілому, так і його відсутність на засіданні колегії при розгляді питання про підготовку до зими.
О.Попов особливо відзначив проблеми з використанням бюджетних коштів. "Якщо ми примудрилися брати кредити під 40% річних у розмірі 750 млн грн., і тепер не знаємо навіть, як їх обслужити, не то що віддавати, то це, напевно, теж питання, яке криється всередині менеджменту Київської міськадміністрації", - заявив О.Попов.
Раніше він повідомив, що Київська міськадміністрація в 2009 році взяла кредит в одного з українських банків в суму 750 млн грн. під 40% річних, який був направлений на погашення різниці в тарифах на тепло перед АК "Київенерго".
Київська міськадміністрація в квітні 2009 року взяла кредит на загальну суму 900 млн грн., у тому числі на 750 млн грн. - в Альфа-банку і на 150 млн грн. - в банку "Хрещатик".
В той же час В.Падалка на сесії Київради 15 липня спростував інформацію про те, що кредит в Альфа-банку був узятий під 40% річних.
"Що стосується внутрішніх позик, ми отримали кредит в двох банків - Альфа-банку і "Хрещатику", процентна ставка на сьогодні становить 16%, а коли ми приймали рішення, процентна ставка була 21,5%", - сказав він депутатам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас