Науковці з'ясували чому кусаються собаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Науковці з'ясували чому кусаються собаки

608
Іспанські вчені з'ясували, що причиною агресивної поведінки собак може бути депресія. Фахівці з університету в місті Сарагоса в Іспанії виявили у агресивних собак знижений рівень гормону серотоніну, який відповідає за хороший настрій.
В процесі експерименту дослідники узяли зразки крові у 80-ти собак, які проявляли невмотивовану агресію відносно людей, гарчали і кусалися. Кров узяли також і у собак, в яких не було проблем із поведінкою.
Аналіз показав, що в першої групи тварин спостерігається надзвичайно низький рівень серотоніну - 278 одиниць в порівнянні з 387 одиницями в контрольної групи, що більш ніж на сто одиниць нижче за норму. У собак, які потерпають від депресії, спостерігалося і збільшення вмісту в організмі так званого "гормону стресу" - кортизолу, що впливає на депресію, - 21 одиниця замість 10-ти у здорових собак.
На думку увчених, таке відкриття можна використовувати для корекції ненормальної поведінки тварин. Для цієї мети, можливо, застосовуватимуть спеціальні антидепресанти.
Нагадаємо, в жовтні минулого року автор документального фільму про ведмедів на телеканалі Бі-бі-сі, американський біолог Лінн Роджерс, який більше 40 років близько контактував з цими тваринами і розвінчав деякі міфи про них, так, всупереч поширеній думці, Роджерс зазначив, що ведмеді неагресивні і не люблять мед.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас