Держмитниця України на днях завершить перевірку правочинності розмитнення 11 млрд куб м газу RosUkrEnergo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держмитниця України на днях завершить перевірку правочинності розмитнення 11 млрд куб м газу RosUkrEnergo

300
Державна митна служба України до 23 липня завершить перевірку правочинності розмитнення 11 млрд куб. м газу, що належить, за рішенням суду, компанії RosUkrEnergo.
"Перевірка ще нічим не закінчилася. Вона проводиться фахівцями Держмитслужби і закінчиться в цю п'ятницю", - сказав голова Державної митної служби Ігор Калетник журналістам в понеділок в Києві.
І.Калетник зазначив, що в цьому напрямі працює більше 10 фахівців, поставлено конкретні питання, що стосуються службових злочинів, дій посадових осіб, правомірності оформлення, оплати податків.
"В даний момент ще проводиться перевірка всіх цих питань. У цю п'ятницю має бути відповідний висновок Державної митної служби, який буде приєднано до матеріалів слідства СБУ", - підкреслив він.
Раніше повідомлялося, що Міжнародний арбітражний суд Стокгольма 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф в товарній формі у розмірі 1,1 млрд куб. м газу.
Голова СБУ Валерій Хорошковський повідомив про відкриття справи за фактом нанесення збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу. За даними ЗМІ, головним фігурантом справи став перший заступник глави НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко: з нього була узята підписка про невиїзд. На два місяці арештований екс-глава Держмитслужби Анатолій Макаренко. Справа, що розслідується СБУ, має гриф "таємно".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас