Жириновський запропонував таврувати хабарників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жириновський запропонував таврувати хабарників

267
Депутати фракції ЛДПР в Держдумі Росії розробили законопроект, в якому пропонують ставити клеймо чиновникам, які засуджені за дачу або отримання хабара, а також не приймати на роботу тих, хто відбув покарання за такі злочини, де можлива корупційна діяльність. Про це повідомили в прес-службі ЛДПР.
"Представлений депутатами фракції ЛДПР законопроект направлений на фактичне обмеження доступу тих, хто відбув покарання за хабарі, до заняття посад, на яких можлива корупційна діяльність. Наявність на тильній стороні лівої долоні клейма (розміром три на два сантиметри у вигляді букви "К") вказує на те, що громадянин скоїв злочин по корупційній діяльності і дасть можливість роботодавцю відмовляти таким громадянам в прийомі на певні посади", - йдеться в повідомленні.
На думку авторів законопроекту, який направлений в уряд РФ і Верховний Суд РФ, а потім буде розглянутий Держдумою, хабарництво за участю посадових осіб, державних службовців і службовці органів місцевого самоврядування руйнує свідомість громадян, підриває віру в справедливість.
"Відповідно до чинного законодавства, особи, засуджені за отримання хабара (стаття 290 КК РФ) або дачу хабара (стаття 291 КК РФ), через деякий час вважаються несудимими. В результаті на них не поширюються обмеження при прийомі на роботу на певні посади. Тобто, вони знову мають можливість займатися корупційною діяльністю", - відзначається в повідомленні.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас