ЗМІ: У "Кар'я Тур" заявляють про збиток у 2 млн дол з боку її турецького партнера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: У "Кар'я Тур" заявляють про збиток у 2 млн дол з боку її турецького партнера

672
У туристичній компанії "Кар'я Тур" заявляють, що її турецький партнер Sunspot завдав їй збитку на $2 млн. Таку суму компанія перерахувала партнеру за бронювання готелів, переїзди та інші послуги, повідомила газета "Сегодня".
"Ми намагаємося з'ясувати, де гроші, але доки зв'язок з представниками Sunspot відсутній. Проте це не означає, що ми чекатимемо, поки повернемо ці мільйони. Гроші постраждалим фірмам хочемо повертати незалежно від цього: подивимось активи фірми, рахунки..." - повідомили виданню в керівництві оператора, уточнивши, що надійшло вже 280 звернень від українських турагентств на повернення грошей за путівки, що "прогоріли".
"Поки ми не почали програму з повернення грошей. Приступимо до цього, коли повернеться наш останній турист", - підкреслив представник керівництва туроператора "Кар'я Тур".
Також, як пише видання, в Держслужбі туризму і курортів України повідомили, що питання про ліквідацію ТОВ "Кар'я Тур Юкрейн", створеного в 2009 році, поки не порушувалось: "Ми зможемо порушти це питання, якщо до відділу безпеки туризму Держслужби надійдуть офіційні скарги. Їх поки не було".
Як повідомлялося, господарський суд Києва 5 липня 2010 року визнав банкрутом ТОВ "Кар'я Тур" (Київ) і відкрив ліквідаційну процедуру, повідомляється в інформації, опублікованій в газеті "Голос України". В той же час в Держслужбі туризму і курортів України говорять про проблеми компанії "Кар'я Тур Юкрейн". За даними агентства "Інтерфакс-Україна", обидві компанії - ТОВ "Кар'я Тур" і ТОВ "Кар'я Тур Юкрейн" - зареєстровані в Києві за однією адресою. У них - один і той самий керівник. Агентство не має в своєму розпорядженні додаткової інформації про взаємозв'язок цих компаній.
Станом на 13 липня в Туреччині залишалися 738 українських туристів, які виїхали на відпочинок за путівками туроператора "Кар'я Тур Юкрейн". Міністерство культури і туризму Туреччини спільно з туристичними операторами, зокрема, Tez Tour, вживали заходів для того, щоб туристи змогли продовжити відпочинок і мали можливість своєчасно повернутися до України. Вильоти українських туристів розписані до 22 липня, коли всі вони мають повернутися додому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас