Експерт: Китай повинен зменшити резерви американських держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Китай повинен зменшити резерви американських держоблігацій

556
Китай повинен зменшити свої резерви цінних паперів казначейства США, коли ринковий попит на них поки що сильний, заявив відомий китайський економіст.
Пекін зменшив treasuries в травні на $32,5 млрд. до $867,7 млрд., проте придбав $3 млрд. у вигляді довгострокових паперів американського казначейства і залишається найбільшим тримачем державних боргових зобов'язань США, повідомило Міністерство фінансів країни.
Ю Юндін, колишній науковий радник центрального банку і в даний час професор Китайської академії соціальних наук, заявив, що Пекін має вкладати кошти в активи, номіновані в інших валютах, а також в інші фінансові інструменти і реальні товари.
"Незважаючи на те, що активи в інших валютах і формах не є ідеальною заміною для казначейських облігацій США, диверсифікація має бути засадничим принципом", - написав Ю в журналі China Securities.
"Зараз, коли попит на treasuries сильний, то це можливість для нас зменшити резерви даного виду активів. У такій ситуації продаж казначейських облігацій не матиме великого впливу на ціни і китайські резерви не дуже постраждають", - сказав він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас