Мікробів на мобільнику - у 5 разів більше, ніж на унітазі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мікробів на мобільнику - у 5 разів більше, ніж на унітазі

352
На поверхні мобільного телефону мікробів в п'ять разів більше, ніж на кришці унітазу, про це говориться в результатах дослідження, яке провели медики із відділення Манчестерського університету.
Власник телефону постійно носить його з собою, береться за "передавальний пристрій" немитими руками, практично ніколи не чистить його корпус. Вухо і рот людини - місця, багаті мікробами. До того ж людина постійно сама переносить мікроби з обличчя на мобільник і у зворотному напрямі - підраховано, що в середньому ми торкаємось свого обличчя руками не менше двох разів на годину.
Мікросвіт, котрий живе на поверхні телефону, людина ретельно поповнює всіма доступними йому засобами кілька разів на день - рівно стільки, скільки дзвінків дає або приймає. Не дивно, що на корпусі електронного пристрою інфекціоністи виявили багатий вибір - від сальмонелл і кишкової палички до зловісних стрептококів і золотистих стафілококів.
Активному життю і розмноженню мікробів сприяє і те, що телефон нагрівається при роботі, та і носять його часто близько до тіла. Подобається мікробам і перебування телефону в дамській сумочці - теж не найчистішому місці на планеті.
А розмовляти, одночасно поїдаючи на вулиці бутерброд, - просто ідеальний спосіб створити найкращі умови для розмноження тих сімейств мікробів, які вже проживають на поверхні телефону.
В тому випадку, якщо користувач мобільника здоровий, серйозних проблем у нього не виникає, оскільки організм людини добре пристосований для співжиття з чималою кількістю мікробів. Але якщо мобільник знаходиться в руках у хворого або ослабленої людини, наслідки можуть бути дуже неприємними.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас