Суд заборонив Шварценеггеру знижувати зарплати каліфорнійським чиновникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заборонив Шварценеггеру знижувати зарплати каліфорнійським чиновникам

285
Вищій суд Сакраменто заборонив адміністрації губернатора Каліфорнії Арнольда Шварценеггера знижувати зарплату місцевим чиновникам до мінімуму, передбаченого законодавством. Про це повідомляє Associated Press. Зарплати повинні були залишатися низькими до того, поки не буде прийнятий бюджет.
Суд вважає, що цей захід дуже негативно вплине на чиновників. На думку адміністрації Шварценеггера, ті чиновники, які працюють на погодинній оплаті, повинні були отримувати по 7,25 долара на годину, а інші - 455 доларів на тиждень. Всього зниження зарплат могло торкнутися 200 тисяч осіб. Ще 35 тисяч чиновників, у тому числі і поліція, під дію проекту Шварценеггера не підпадали.
В адміністрації губернатора вже заявили, що будуть оскаржувати рішення суду і сподіваються кінець кінцем переконати суд в своїй правоті. Крім того, в адміністрації нагадали, що якщо законодавчі органи схвалять бюджет, то необхідності в скороченні зарплат не буде.
У Каліфорнії конфлікти, пов'язані зі зменшенням бюджету, виникають регулярно: в цього штату один з найбільших дефіцитів регіональних бюджетів у США - цього року він може досягти 19 мільярдів доларів. Адміністрація Шварценеггера вже намагалася знизити зарплати за схожих обставин два роки тому, але це рішення також було заблоковано.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас