Податкова створила 39 груп для пошуку зарплат "у конвертах" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова створила 39 груп для пошуку зарплат "у конвертах"

Казна та Політика
2726
У Державній податковій адміністрації в Донецькій області з метою проведення додаткових заходів, спрямованих на виявлення і припинення фактів виплат заробітної плати "в конвертах", на сьогодні створено 39 робочих груп, до складу яких увійшли 198 співробітників територіальних підрозділів податкової служби. Про це повідомили в прес-службі управління податкової міліції ДПА в Донецькій області.
В прес-службі також констатували, що податкова міліція регіону з початку року вже виявила 237 фактів виплати заробітної плати в "конвертах", тобто, без обов'язкових податкових відрахувань. За цим фактом було порушено 8 кримінальних справ, у тому числі 7 - за ознаками ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків). В результаті виявлення порушень до бюджету було донараховано 793,3 тис. грн., стягнуто 704,3 тис. грн.
Крім того, співробітники податкової міліції Донецької області під час перевірок суб'єктів підприємницької діяльності зібрали матеріали із 57 фактів грубого порушення законодавства України про працю (ст. 172 КК України), які направлені для ухвалення рішення до прокуратури. Зараз із 11 фактів вже порушено кримінальні справи.
Зокрема, порушена кримінальна справа відносно директора ТОВ в одному з міст Донецької області, яке протягом року приховувало трудові взаємини з двома найнятими робітниками. Йому і іншим подібним порушникам трудового законодавства загрожує покарання у вигляді виправних робіт строком до 5 років, зазначили в податковій міліції.
"Легалізація прихованої зайнятості на сьогодні є одним з пріоритетних напрямів роботи податкової служби. На жаль, під час кризи люди часто погоджуються на працевлаштування без офіційного оформлення. В результаті бюджет втрачає податки, а самі громадяни - соціальні гарантії і захист закону", - заявив начальник податкової міліції ДПА в Донецькій області Ігор Усик.
"Головне завдання (податківців - ред.) - не стягнути гроші з працедавця, а відновити справедливість відносно найнятих робітників", - додав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас