Держкомпідприємництва просить ДПА припинити безпідставні вимоги по сплаті ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомпідприємництва просить ДПА припинити безпідставні вимоги по сплаті ПДВ

Казна та Політика
530
Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський у листі до глави Державної податкової адміністрації Олександра Папаїки просить припинити безпідставні вимоги податкових інспекторів щодо сплати ПДВ. Зі скаргою на такі дії податківців до голови Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва звернулися підприємці з міста Слов'янська Донецької обл., повідомляє прес-служба відомства.
У своєму зверненні вони заявили, що за повної відсутності рухів грошей (їхнє приватне підприємство було створене торік у листопаді), податкова вимагає від них сплати податку на додану вартість у розмірі 1 тис. грн за кожний місяць.
Подібного права податківцям законодавство не дає. М.Бродський у листі нагадав: якщо підприємець не отримував кошти від покупця, не відвантажував продукцію або не надавав послуг протягом звітного період, він не повинен показувати у декларації податкові зобов'язання та сплачувати до бюджету ПДВ.
Підсумовуючи в листі відповідні норми законодавства, М.Бродський, зокрема, наголосив, що незаконне втручання та перешкоджання діяльності підприємців з боку посадових осіб при здійсненні ними державного контролю та нагляду забороняються.
Держкомпідприємництво закликає підприємців звернути увагу на відповідні норми законодавства, що регламентують порядок нарахування податкових зобов'язань.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас