Табачник поклявся не репресувати НаУКМА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник поклявся не репресувати НаУКМА

Казна та Політика
227
Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник закликає "не вигадувати страшилки" відносно можливих утисків прав Національного університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА). Про це міністр сказав, відповідаючи на питання про те, чи можуть початися репресії відносно НаУКМА, який був локомотивом акцій протесту проти призначення Табачника на посаду міністра.
"Я вам відповім словами Конфуція: "Не потрібно шукати чорну кішку в темній кімнаті, особливо якщо її там ніколи не було", - сказав міністр.
Табачник додав: "Не потрібно вигадувати страшилки, самим жахатися і лякатися. Всі вузи України, і локомотиви, і суперлокомотиви, і ті, хто є поїздами на другому, третьому і інших місцях, мають бути в єдиному освітньому просторі Міністерства освіти і науки. Це вимоги Європейського Союзу, Ради Європи. Закон має бути один для всіх".
При цьому міністр зазначив, що не розуміє, який сенс перебування будь-якого вищого учбового закладу в підпорядкуванні Кабінету міністрів України, де немає методичної бази, департаменту вищої освіти.
"Я просто не можу зрозуміти, про що йде мова. всі житимуть за одними законами. Міністерство не втручається в автономію вузів, вони самі визначають напрями підготовки, хто викладатиме", - сказав Табачник.
При цьому міністр відзначив, що фінансування вузів визначається урядом.
"Нічого страшного не буде. І для локомотивів буде однаково комфортно, і для вагонів", - сказав Табачник.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України своїм розпорядженням перепідпорядкував Міністерству освіти кілька вищих учбових закладів, зокрема Національний університет "Києво-Могилянська академія" і Національний університет "Острозька академія", які раніше підкорялися уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас