Депутати не розплатилися за збиток від бійки в Раді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати не розплатилися за збиток від бійки в Раді

Казна та Політика
391
На сьогодні депутати відшкодували соту частину збитку, завданого під час безпорядків у Раді 27 квітня, коли в задимленому залі на тлі бійки ратифікувалися "харківські угоди".
"Те, що сплатили, - просто крапля від суми в більш ніж мільйон гривень. Відшкодовано всього декілька десятків тисяч гривень! До речі, це зробили представники групи "Народної самооборони", - розповів в інтерв'ю газеті "Коммерсантъ-Украина" спікер Верховної Ради Володимир Литвин.
За його словами, він має намір стягнути компенсацію із зарплат лідерів фракцій.
"Я запропонував керівникам опозиційних фракцій подумати, як вони ділитимуть між собою матеріальну відповідальність. Відповіді поки не отримав. Думаю, підпишу розпорядження про утримання половини зарплат керівників цих фракцій... У нас же на сьогодні пропорційна виборча система, переважає партійний принцип, все вирішують фракції. Будь ласка - хай ті люди, які уособлюють фракції, і платять. Я ж не можу розділити цю суму на всіх депутатів - тоді мені необхідно провести слідчі дії, експерименти і встановити частку провини кожного", - сказав Литвин.
В першу чергу відповідальність мусить понести опозиція, вважає спікер.
"Я говорю про БЮТ і "Нашу Україну - Народну самооборону", тих, хто заливав клеєм пульти для голосувань, кидав димові шашки, яйця. Якщо будуть звернення і факти, які вкажуть на представників інших фракцій, я вчиню аналогічно", - сказав він.
При цьому спікер нічого не сказав про відповідальність депутатів Партії регіонів, які вчепилися в бійку з депутатами НУ-НС і зламали мікрофони. Нагадаємо, що точної суми збитку адміністрація Верховної Ради публічно не називає. Спочатку Литвин говорив про 100 тисяч гривень, потім підвищив суму збитку до мільйона гривень. Проте в Регламентному комітеті стверджують, що не бачили розрахунків господарського управління ВР і вважають суму в 1 мільйон гривень завищеною.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас